Obitelj      
MARINIĆ 
  POČETNA  *  GALERIJA  *  INFORMACIJE      

Obiteljska kuća Marinić smještena je u mirnom i tihom naselju Grabovac. smještaj je pogodan za posjet Plitvičkim jezerima, Baraćevim spiljama i Rastokama u Slunju. u neposrednoj blizini nalazi se nekoliko restorana s odličnom ugostiteljskom ponudom. Smještajni kapaciteti su dvije dvokrevetne i dvije trokrevetne sobe plus pomoćni ležaj po potrebi. Svaka soba ima svoju kupaonicuu i sat/tv.

Nacionalni park Plitvička jezera površinom je najveći (294.82 km2) od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Područje Plitvičkih jezera proglašeno je nacionalnim parkom 1949. godine i time je to najstariji nacionalni park u Hrvatskoj. Godine 1979. Nacionali park Plitvička jezera uvršten je u popis priridne baštine UNESCO-a.

Baraćeve špilje nalaze se oko šest kilometara istočno od Rakovice (magistralna cesta Zagreb-Split), nešto više od pola kilometra zapadno od centra sela Nova Kršlja. Ulazi u sve tri špilje na sjevernoj su strani Baraćeve Brine. U samom podnožju Brine između ulaza u špilje je izvor Baraćevac, koji s još dva manja tvoti potok Kršlja.

Rastoke su nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se poigrala modrozelenim vodama rijeke Slunjčice i rastočila ih u mnoštvo prštavih slapova. Po svom nastanku Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogastvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina isplelo ljudsko naselje s mlinicama žličarama.